Zomerse editie kofferbakmarkt in Stadshart Lelystad

Een eerdere editie van de kofferbakmarkt. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Op zondag 31 juli is er van 10.00 tot 16.00 uur weer een kofferbakmarkt op het Stadhuisplein, in de Stadhuisstraat en in een deel van de Neringpassage. Er kunnen maximaal 100 auto’s deelnemen.

De deelnemers komen uit het hele land. ‘Ze komen echt overal vandaan. Je merkt dat de kofferbakmarkt ongekend populair blijft. Ik werd in de afgelopen jaren regelmatig benaderd met de vraag of de kofferbakmarkt nog terugkomt, dat zegt wat over de belangstelling’, aldus Peter Rijsenbrij, van het gelijknamige evenementen- en organisatiebureau.

‘Het wordt hopelijk weer gezellig druk en dat geeft weer wat reuring aan het Stadshart, want dat is echt nodig. Iedereen wil wat te doen hebben op zondag en nog even iets kopen of verkopen, daarom gaat men naar de kofferbakmarkt’.

Lukt het niet om op zondag 31 juli te komen, dan is er nog een nieuwe kans op de laatste zondag van augustus. Tijdens de kofferbakmarkt is Konditorei Noor open voor koffie en er is daar een toiletvoorziening. Verder is er een friet- en een poffertjeskraam.

Peter Rijsenbrij: ‘Een kofferbakmarkt is een paradijs voor de snuffelaar en verzamelaar. Je weet immers nooit wat er tevoorschijn komt bij de mensen thuis. Het is altijd weer een verrassing om even rond te snuffelen. Vaak gaat men met onverwachte koopjes naar huis, dat maakt het ook zo leuk. Het gaat mij puur om de lol en de sfeer’.

Aanmelden uitsluitend via de website. Kijken is gratis. Een standplaats is er vanaf 20 euro.

www.kofferbakmarktlelystad.nl

Nieuws

menu