FOTO'S | Weer in lockdown, maar voor Zilver op Water maakt het niet uit. In de buitenlucht genieten van verlichte kunst in Lelystad

Zilver op Water 2021. Foto: Fotostudio Wierd

We zijn weer in lockdown, maar voor de vijfde editie van Zilver op Water in het Zilverpark in Lelystad maakt het niet uit. Het evenement gaat gewoon door, want mensen mogen nog steeds buiten een wandeling maken. Vanaf vanavond na zonsondergang tot en met maandag 27 december zijn de verlichte kunstwerken in het water van het Zilverpark te zien.

De kunstwerken kunnen op veilige afstand en met een maximum groepsgrootte van 2 personen worden bekeken.

Zes kunstenaars hebben voor Zilver op Water een speciaal werk gemaakt. Het thema dit jaar is ‘Ode aan het landschap’. Dit inmiddels jaarlijks terugkerende evenement is geheel corona-proof te beleven. Geen festivalavond maar een privé-moment via een eigen smartphone. De muziek, gecomponeerd door Olaf Noordanus, waarmee het verhaal van de individuele (licht)kunstwerken wordt verteld, is digitaal te beluisteren via eigen mobiel door middel van een link/QR code.

De beelden en de muziek zijn vanaf 21 december op www.zilveropwater.nl beschikbaar. Via een telefoon met oordopjes/koptelefoon kan het festival op de meest optimale wijze worden ervaren.

De zes kunstenaars die hiervoor een speciaal werk hebben gemaakt, zijn: Jurrian van den Haak, Foktje Doornbos, Wil vom Kothen, Robert Roelink, Mannie Krak en Erik Fakkeldij. De muziek is van Olaf Noordanus/FRQNZS.

Op de Facebookpagina van Zilver op Water vertellen de deelnemende kunstenaars over hun werk

Nieuws

Meest gelezen