Zes verdachten aangehouden voor drugshandel in Lelystad. Bijna 700 gram harddrugs en 10.000 euro aan contant geld in beslag genomen

Bij de politieinval in beslag genomen harddrugs. Foto: Politie Lelystad

Een onderzoek naar aanleiding van meldingen over drugshandel in de Kamp in Lelystad heeft woensdag geleid tot de aanhouding van zes verdachten. Daarnaast heeft de politie harddrugs, duizenden euro’s aan contant geld, mobiele telefoons en een auto in beslag genomen.

Het onderzoek startte eind vorig jaar en kwam woendag in een stroomversnelling na het constateren van een aantal drugsdeals. Dit resulteerde in twee invallen in panden van waaruit drugs werd verhandeld, respectievelijk aan de Kamp en aan de Klip. Na de actie en huiszoekingen onder toeziend oog van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie, werden zes verdachten aangehouden. Daarnaast zijn bijna 700 gram harddrugs, 10.000 euro aan contant geld, diverse mobiele telefoons en een personenauto in beslag genomen.

Sluiting woning

Het onderzoek gaat nog even door. De gemeente en de woningbouwcorporatie worden op de hoogte gebracht De kans is groot dat de burgemeester de woning op grond van Wet Damocles gaat sluiten. De woningbouwcorporatie gaat over tot de ontbinding huurcontract.

Nieuws

menu