Winkels weer open, horeca en cultuur wachten in spanning

De winkels in het Stadshart van Lelystad waren blij dat ze zaterdag weer open mochten. Foto: Fotostudio Wierd

Het kabinet heeft vrijdag bekend gemaakt dat de winkels weer open mochten en dat was zaterdag goed te merken in het Stadshart van Lelystad.

Voor veel winkeliers was het een opluchting, want het water stond ze zo ongeveer wel aan de lippen. Dat geldt ook voor sportscholen en andere sectoren die de deuren weer mochten openen.

Voor de horeca en cultuursector is het echter een hard gelag, want zij mogen in verband nog niet open. Op 25 januari is er weer een persconferentie. Hun hoop is op dat moment gevestigd.

Oproep burgemeesters

Burgemeester Mieke Baltus heeft zich aangesloten bij de oproep van alle Flevolandse burgemeesters aan het Kabinet om de horeca en culturele instellingen zo snel mogelijk weer te openen. ‘Wij staan in nauw contact met onze ondernemers en culturele instellingen. We begrijpen hun zorgen en frustraties. Vooropgesteld dat we blij zijn dat bijvoorbeeld de winkels weer open mogen, is het nog niet voldoende. Wederom zijn de horeca en de culturele instellingen de sectoren waar de versoepelingen niet voor gelden. Samen met onze ondernemers en culturele instellingen vragen we wederom aan het kabinet om voor de nabije toekomst echt perspectief te bieden, zodat zij zo spoedig mogelijk de deuren weer kunnen openen,’ schrijven zij in een verklaring.

Nieuws

menu