Wildspotten tijdens viswedstrijd voor kinderen in Warande

Viswedstrijd Warande. Foto: Jarno Volmer

Een langszwemmende ringslang en mooie libellen waren fraaie ‘bijvangsten’ tijdens de viswedstrijd voor kinderen die #Warandemissionair afgelopen zaterdag organiseerde langs het water aan de Ranonkellaan in de Lelystadse wijk Warande. Doel was om ontmoeting van kinderen en ouders in de wijk te stimuleren en op een positieve wijze de nieuwbouwwijk op de kaart te zetten.

De viswedstrijd van anderhalf uur, die een aantal mooie vangsten van de 17 deelnemers tussen de 4 en 17 jaar opleverde, werd gewonnen door Jelle Evers. Hij ving totaal 28,5 cm vis en ging er vandoor met de hoofdprijs, een karaokeset.

De viswedstrijd werd laagdrempelig georganiseerd met ondersteuning van de Hengelsportvereniging Lelystad Dronten (HVLD) die materiaal ter beschikking stelde en de jonge deelnemers uitlegde hoe je een vis het beste kan behandelen.

Door aan het einde weer op te ruimen langs de waterkant had de wedstrijd nog een mooi educatief moment.

Over #Warandemissionair

#Warandemissionair is de werknaam geworden van een paar vrijwilligers woonachtig in zowel de Warande zelf als daarbuiten en afkomstig uit diverse kerkgenootschappen van Lelystad. Zij willen samen het goede doen voor de wijk en op positieve manier present zijn.

Nieuws

menu