Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Lelystad?

Wie neemt het stokje over van stadsdichter Thomas Gerla?

Wie neemt het stokje over van stadsdichter Thomas Gerla? Foto: FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Sunsation en de gemeente Lelystad zijn op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Thomas Gerla vervult die functie alweer twee jaar en dat betekent dat zijn termijn er bijna opzit. Wie neemt het stokje van hem over? Het thema van de verkiezing is dit jaar ‘typisch Lelystad’.

Als stadsdichter heb je een verbindende rol in de poëtische presentatie van Lelystad. Schrijf jij graag gedichten en stimuleer je anderen graag in het maken van poëzie? Stuur dan jouw gedichten in voor de verkiezing van stadsdichter.

Voorwaarden

Om kans te maken op de positie van stadsdichter zijn er een aantal voorwaarden gesteld. Je moet ouder zijn dan 18 jaar en woonachtig zijn in Lelystad. Jouw deelname is geldig als je drie stadsgedichten over Lelystad stuurt naar gedichtenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl, waarvan de hoofdinzending het thema ‘typisch Lelystad’ heeft. Je inzending moet uiterlijk woensdag 12 april binnen zijn. De reglementen zijn te vinden op www.flevomeerbibliotheek.nl/stadsdichter .

De finale is op donderdag 1 juni 2023 bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Leve de Lente

In navolging van de succesvolle seizoensprogrammeringen Zalige Zomer en Winter Wonderland organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad vanaf vrijdag 24 februari Leve de Lente. Een seizoen bomvol activiteiten, lezingen, escape rooms, voorstellingen en zoekboeken voor jong en oud. Zo kun je naar een lezing van schrijfster Josephine Rombouts, bekend van haar boeken over haar ervaringen als housekeeper op Cliffrock Castle, wordt er een fotowedstrijd georganiseerd, zijn er live action-games rondom Agatha Christie en Harry Potter, worden er workshops manga tekenen gegeven en zijn er in de meivakantie allerlei voorstellingen en workshops voor kinderen.

Kijk voor de volledige agenda op www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten .