Wie helpt mee de vluchtelingenopvang SGL in kerstsfeer te brengen?

In het oude schoolgebouw van de SGL verblijven op dit moment 350 Oekraïense vluchtelingen. Eigen foto

Nep-kerstbomen voor binnen, gevelverlichting, een kerstboom in de vlaggenmast, buitenkerstbomen in de binnentuinen, verlichting, grote versieringen... Daar heeft de vluchtelingenopvang in de SGL de hulp van de Lelystedelingen voor nodig.

In het oude schoolgebouw van de SGL verblijven op dit moment 350 Oekraïense vluchtelingen. ‘We gaan de koude maanden tegemoet’, vertelt Manon Geerlings, coördinator van de activiteiten binnen de vluchtelingenopvang. ‘Voor velen is de feestmaand, december, een maand van gezelligheid. Denk aan Sinterklaas en kerst. Momenten waarop families elkaar opzoeken, we graag samen zijn en elkaar cadeaus schenken’.

In deze komende maanden wil de organisatie binnen de SGL zich inzetten om de oude school zo sfeervol mogelijk in te richten. ‘We gunnen de vluchtelingen een gezellige woonomgeving. Er wordt al hard gewerkt om hun verblijf hier zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen. In de komende tijd zijn we druk in de weer en maken de vluchtelingen kennis met Sinterklaas. Kerst is voor hen ook een belangrijk feest. In de aanloop hier naartoe doen wij ons best om de oude school zo sfeervol mogelijk te maken. Mooi als wij hen een beter gevoel kunnen bezorgen. Hiervoor hebben we hulp nodig van de Lelystedelingen. Als mensen ons kunnen helpen met kerstbomen, kerstballen, led-verlichting en andere kerstspullen, dan kunnen wij de school hiermee gezellig gaan inrichten’, zegt Manon Geerlings.

Mensen die mee willen helpen kunnen, het liefst vóór 1 december, hun spullen brengen naar de receptie van de SGL. Of even overleggen met Manon Geerlings, tel. 06-18345281.

Nieuws

Meest gelezen

menu