Vogelweg is hard toe aan groot onderhoud. Werkzaamheden starten maandag

De Vogelweg is toe aan groot onderhoud. Foto: Flevowegen.nl

De provincie start maandag 20 juni met het grootschalig onderhoud aan de Vogelweg. Tegelijk wordt een kort traject van de Roerdomp­weg dat aansluit op de Vogelweg vernieuwd. De weg is tijdens de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer.

Voor bestemmings- en land­bouwverkeer worden maatregelen genomen om de omleidingsroutes zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden duren tot eind juli.

Een traject van 2,5 kilometer wordt vernieuwd. De noordelijke rijstrook wordt voorzien van een nieuwe wegconstructie terwijl de zuidelijke rijstrook alleen wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De kruisingen Ooievaarsweg/Lepelaarsweg en Reigerweg/Roerdompweg worden ook voorzien van nieuw asfalt.

Tegelijkertijd wordt circa 600 meter van de Roerdompweg vernieuwd tot aan de Vogelweg. Voor de fietsers komt er een fietsoversteek bij de Vogelweg/Roerdompweg zodat het oversteken veiliger kan. Tot slot worden twee bushaltes bij de Vogelweg/Reigerweg vernieuwd. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie op flevowegen.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu