Werkbedrijf Lelystad houdt banenmarkt voor vijftigplussers

Tijdens de banenmarkt kunnen werkzoekenden kennismaken met werkgevers uit de technische branche, de detailhandel en klantencontactcenter. Foto: Pexels / Ron Lach

Werkbedrijf Lelystad houdt in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt regelmatig banenmarkten. Na de banenmarkt voor statushouders vorige week, staat donderdag 7 juli een banenmarkt voor vijftigplussers op de planning. Deze vindt van 10.00 tot 12.00 uur plaats bij Werkbedrijf Lelystad aan de Vaartweg 67.

Voor deze banenmarkt zijn zo’n 50 werkzoekende vijftigplussers uitgenodigd. Geïnteresseerde maar niet uitgenodigde leeftijdsgenoten kunnen zich nog aanmelden bij Werkbedrijf Lelystad (info@werkbedrijflelystad.nl). Tijdens de banenmarkt kunnen werkzoekenden kennismaken met werkgevers uit de technische branche, de detailhandel en klantencontactcenter.

Werkgevers die ervoor openstaan om personeel in dienst te nemen met enige afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in Flevoland op verschillende plekken terecht voor gerichte ondersteuning. Zo is er het Werkgeversservicepunt Flevoland, het Regionaal Werkbedrijf en de gemeente Lelystad heeft haar eigen Werkbedrijf Lelystad. Dit zijn ook de drijvende krachten achter deze banenmarkt voor vijftigplussers. De adviseurs van deze instanties werken allemaal aan een inclusieve arbeidsmarkt die kansen biedt voor zoveel mogelijk mensen.

In deze tijd van krapte biedt dat kansen voor werkgevers. Het gebrek aan voldoende geschikt personeel is vooral zichtbaar in de bouw, techniek en zorg, maar ook in andere sectoren waaronder de retail worstelen veel werkgevers met tekorten aan arbeidskrachten. En dat is vervelend, want het is niet zelden een rem op de groei, en het betekent vaak een extra belasting voor het huidige personeelsbestand.

Nieuws

menu