Voorstel om tien miljoen euro extra te lenen voor nieuw poppodium Corneel

Optreden in Corneel, voor coronatijd. Fotostudio Wierd

Twaalf miljoen euro, dat hebben VVD, SP en Gemeente Belangen Lelystad over voor een nieuw poppodium Corneel. Daarvan is twee miljoen euro al eerder gereserveerd, dus moet er nog tien miljoen euro extra worden geleend.

De drie partijen stellen dit vanavond voor tijdens de begrotingsvergadering.

De twee miljoen euro die de gemeenteraad in juni beschikbaar stelde , ook op voordracht van bovengenoemde partijen en D66 en GroenLinks, zijn bedoeld voor de eventuele aankoop en verbouwing van een bestaand pand in het Stadshart. Gedacht werd aan het oude pand van discotheek Mystic aan de Middenweg, het gebouw De Trommel, waar eerst een fietspakhuis was voorzien, of het voormalig Postkantoor aan het Stadhuisplein.

VVD, SP en Gemeente Belangen Lelystad willen met het nieuwe voorstel ‘het poppodium herbouwen op een nader te bepalen locatie in het centrumgebied op een manier die voldoet aan alle nu geldende eisen’. De extra lening van tien miljoen euro is dan wel nodig, omdat de partijen denken dat er in totaal een investering van twaalf miljoen euro nodig is.

Dit zal ook consequenties hebben voor de jaarlijkse exploitatie van het poppodium (onderhoud, afschrijving en kapitaallasten). Corneel krijgt daar nu nog jaarlijks ruim 350.000 euro subsidie voor, maar dat zal niet voldoende zijn. Daarom dragen de partijen het college op om hier met een voorstel voor te komen.

VVD, SP en Gemeente Belangen Lelystad dienen hun voorstel vanavond in. De gemeenteraad neemt een besluit op 16 november.

Nieuws

Meest gelezen