Voorbereidingen gestart voor bouw van wooncomplex Binnenhof naast Agora Theater

De voorbereidingen van de bouw van wooncomplex Binnenhof naast het Agora Theater. Foto: Egbert Voerman

Op het terrein naast het Agora Theater in Lelystad, langs de Agoraweg, zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van het wooncomplex Binnenhof.

Binnenhof is een wooncomplex met 50 appartementen van ontwikkelaar WOONstraks dat bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevels en kleur. Bouwbedrijf Haase is deze maand gestart met het inrichten van de bouwplaats. De werkzaamheden voor het inrichten van de bouwplaats duren tot en met december. De bouw van Binnenhof duurt naar verwachting twee jaar.

De bouwplaats komt op het veld voor het Agora Theater. De bomen die daar stonden, zijn tijdelijk verplaatst. Als de bouw klaar is, worden de bomen weer terug geplant.

Trillingsvrij

In de week van 16 januari 2023 verwacht de aannemer te starten met boren van de funderingspalen. De aannemer gebruikt daarvoor groutinjectie palen, ook wel schroefinjectiepalen genoemd. Dit is een trillingsvrije manier om de funderingspalen van het gebouw in de grond te krijgen, in plaats van het slaan van funderingspalen. Met deze manier wordt zo veel als mogelijk de overlast van trillingen en geluid voor omwonenden beperkt.

Nieuws

menu