Voor inwoners van Lelystad is er extra veel te beleven tijdens de Nationale Sportweek

Aquaboksen is één van de vele sport- en beweegactiviteiten die inwoners kunnen uitproberen. Foto: Sportbedrijf Lelystad

Inwoners van Lelystad kunnen zich nu inschrijven voor gratis sport- en beweegactiviteiten in de NOC*NSF Nationale Sportweek, die dit jaar gehouden wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september. Lelystad is voor de tweede keer op rij host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek en daarom is er extra veel te beleven.

Naast een sport- en beweegplein op het Porteum en de 10@10 Challenge op basisscholen tijdens de kick-off, zetten tientallen sportclubs vanaf vrijdag 16 september de deuren open voor jong en oud. Tijdens gratis sportclinics en kennismakingslessen beleven inwoners zelf wat sport met hen doet en welke sport bij hen past. Watersport, atletiek, karate, padel, waterpolo, dansen en nog veel meer: het is allemaal mogelijk tijdens de Nationale Sportweek.

Heel Lelystad in beweging

De Nationale Sportweek is een mooie kans voor de stad, de inwoners, de sportaanbieders en Sportbedrijf Lelystad, vertelt projectleider Timo Hoenderboom. ‘We willen met de Sportweek zo veel mogelijk inwoners van Lelystad inspireren om in beweging te komen en laten ervaren wat sport met je doet. We kunnen wel zeggen dat sporten energie geeft, gezond is en gelukkig maakt, maar veel liever laten we het iedereen zelf beleven. En de Nationale Sportweek is daar hét moment voor. Ook als je een leuke nieuwe sport zoekt voor jezelf of je kinderen, is dit het moment om in actie te komen en je in te schrijven’.

Sport in Lelystad

Meer dan 75 sportclubs staan inmiddels online op de vorig jaar gelanceerde website Sport in Lelystad . Meer dan de helft heeft gratis sport- en beweegaanbod aangemaakt.

Timo Hoenderboom legt uit: ‘Op Sport in Lelystad plaatsen sportclubs hun sport- en beweegaanbod. Inwoners zoeken en boeken dan eenvoudig een activiteit om in beweging te komen. Snel en gemakkelijk!’

Inwoners kunnen zich inschrijven voor de Be Active Night, een spetterend middag- en avondprogramma in Sportcentrum De Koploper, of voor de activiteiten op het nieuw te lanceren platform ‘Buiten Bewegen’. Timo Hoenderboom: ‘Lelystad leent zich uitermate goed voor sporten in de openbare ruimte. We hebben daarom samen met de clubs de handen ineengeslagen om dit aanbod ook zichtbaar en bereikbaar te maken voor Lelystedelingen. We starten daarmee op woensdag 21 september, waarbij ook de opening van de Calisthenics- en bootcampplek ‘LelyBarz Woldpark’ in Lelystad plaatsvindt’.

Het volledige programma is te vinden op www.sportbedrijf.nl/nsw2022 .

Nieuws

menu