Verkiezingsdebat over ouderenbeleid in Lelystad. Hoe seniorvriendelijk is de gemeente?

Ouderendebat in de Hanzeborg in 2014. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Is het fijn ouder worden in Lelystad? Zijn er genoeg geschikte woningen voor de groeiende groep ouderen? Deze en nog vele andere vragen komen aan bod tijdens een verkiezingsdebat over het ouderenbeleid van de gemeente Lelystad op donderdag 3 maart.

Het debat in Atolplaza (Schor 1-9) is een initiatief van brancheorganisatie ActiZ, ouderenbond ANBO en Woonzorg Lelystad en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Er zijn politici aanwezig van D66, ChristenUnie, VVD, Inwonerspartij, GroenLinks, PvdA, CDA en DENK. Zij debatteren die avond over drie stellingen en er is ook ruimte voor discussie met en vragen uit het publiek.

Debat bijwonen

Inwoners van Lelystad kunnen het debat bijwonen. De zaal in Atolplaza is vanaf 19.00 uur open. In verband met de capaciteit is aanmelding wel noodzakelijk. Dat kan via deze link of telefonisch met Thomas Oostlander, communicatieadviseur ActiZ, 06-82963697.

Vergrijzing

De bevolking vergrijst, ook die in een jonge stad als Lelystad. De gemeente moet nu aandacht hebben voor de veranderende wensen van ouderen. Want als er nu wordt geïnvesteerd in goed ouderenbeleid blijven ouderen langer vitaal en zullen ze minder snel een beroep doen op steun vanuit de gemeente of vanuit de zorg. Preventie door investeren in welzijn en wijken en het aanbieden van passende woningen is belangrijker dan ooit.

Zorgvraag groeit

Het aantal zorgmedewerkers daalt, terwijl de zorgvraag groeit door de ouder wordende bevolking. Nederland staat voor de uitdagende opgave om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken. De gemeente speelt daarin een cruciale rol. Onder de titel ‘Gemeente aan zet bij goed ouder worden’ houden ActiZ en ANBO samen met lokale partners een serie verkiezingsdebatten op verschillende locaties in het hele land.

Nieuws

menu