VVD Lelystad verzet zich tegen verlenging lockdown: 'De rek is eruit bij onze inwoners en ondernemers'

De Lelystadse VVD maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Lelystad tot 'spookstad' aan het verworden is. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De VVD in Lelystad is tegen een verlenging van de lockdown. ‘De rek is eruit bij onze inwoners en ondernemers’. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Lelystad roept de partij op de lockdown te beëindigen.

Spookstad

De Lelystadse VVD maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Lelystad tot ‘spookstad’ aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociaal en economisch isolement en problemen raken. ‘Dat geldt van jong tot oud. De eenzaamheid neemt toe!’

[De tekst gaat verder na de tweet]

Keihard geraakt

‘De huidige lockdown heeft veel ondernemers en burgers keihard geraakt en de gevolgen hiervan zijn niet te overzien als dit nog langer voortduurt’, aldus de VVD. ‘Mensen die iedere dag vechten voor hun bestaan, geen zekerheid op inkomen meer hebben en een toenemende schuldenlast voor velen’.

De partij vindt dat de ondernemers een kans verdienen. ‘In de afgelopen periode hebben onze ondernemers zich aantoonbaar op positieve wijze ingezet om de veiligheid te garanderen, zij hebben zich aan de regels gehouden en laten zien dat zij op verantwoorde wijze met de maatregelen om kunnen gaan’.

De Lelystadse VVD ondersteunt de oproep van diverse gemeenten en provincies om winkels en horeca per 15 januari weer te openen. ’Wij roepen ook ons college en de raadsfracties op om samen deze initiatieven te steunen en hierover per ommegaande met provincie en rijk in overleg te treden’.

Hoewel inmiddels bekend is dat het kabinet de maatregelen voor winkels, onderwijs en sport vanaf zaterdag versoepelt, blijft de horeca nog gesloten.

Steun andere raadsfracties

De oproep van de VVD wordt gesteund door de PVV, de InwonersPartij, Mooi Lelystad, DENK, Partij voor Logisch beleid en Gemeente Belangen Lelystad.

Lees hier de brief van de VVD aan het college en de raad.

Nieuws

Meest gelezen