Polderpionier Wim Meuleman, oud-machinist op gemaal Wortman, ontvangt eerste exemplaar van boek over Werkeiland Lelystad

Schrijver Ton Kolijn (rechts) reikt het eerste exemplaar van zijn boek over Werkeiland Lelystad uit aan de oudste bewoners, de heer en mevrouw Meuleman, respectievelijk 92 en 91 jaar. Foto: Ton Kolijn

Polderpionier Wim Meuleman (92), de oudste bewoner van het Werkeiland Lelystad, kreeg vrijdag van de schrijver Ton Kolijn het eerste exemplaar van zijn boek ‘Het historisch hart van Lelystad ligt op het Werkeiland’. Meuleman ging in 1961 als machinist op gemaal Wortman aan de slag.

Ton Kolijn, die sinds 2019 woont in het voormalig huis van de oude havenmeester op het Werkeiland, hoorde van Wim Meuleman en enkele andere buren verhalen over het oudste stukje Lelystad, die hem inspireerden tot het schrijven van zijn boek. In totaal sprak de schrijver 90 mensen, die vrijwel allemaal spontaan en enthousiast meewerkten.

Het gaat om oud-bewoners en bewoners van het Werkeiland, bestuurders van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland, medewerkers van de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland, het waterschap Zuiderzeeland, de politie en het rijk en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen.

‘Het historisch hart van Lelystad ligt op het Werkeiland’ gaat over het ontstaan, de ontwikkeling, de huidige situatie en de toekomst van het Werkeiland Lelystad. In 1949 werd midden in het IJsselmeer begonnen met de aanleg van het Werkeiland. Vanaf het Werkeiland zijn de polders Oostelijk en Zuidelijk Flevoland aangelegd.

‘Het historisch hart van Lelystad ligt op het Werkeiland’ , Uitgeverij Boekscout, 198 pagina’s, paperback ISBN: 9789464502312.

Het is nu ook te koop in Lelystad bij de Readshop aan de Kroonpassage en de Readshop in het Lelycentre en in Dronten bij boekhandel Voster.


Nieuws

Meest gelezen