Twaalf Lelystadse dichters strijden om Poetry Slam Cup

Twaalf Lelystadse dichters strijden op 2 april om de Poetry Slam Cup. Eigen foto

Het eerste Lelystadse Poetry Slam Kampioenschap vindt plaats op 2 april. Twaalf Lelystadse dichters (of met roots in Lelystad) strijden dan om de Poetry Slam Cup. ‘De beste dichters van Lelystad zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd’, aldus mede-organisator Juul Baars.

Het Poetry Slam Kampioenschap speelt zich af in buurthuis De Windhoek aan de Ringdijk 187. De aanvang is 14.00 uur. De toegang is gratis. ‘De sfeer, een echte kroegsfeer die nodig is om slam-wedstrijden te houden, wordt gegarandeerd door het buurthuis’, verzekert Baars.

De wedstrijd verloopt in twee rondes, legt Baars uit. ‘Eerst treden alle twaalf dichters in de arena. Een deskundige jury, bestaande uit (ex-) stadsdichters van Lelystad zal de dichters individueel beoordelen. Zes dichters gaan door naar de finaleronde (met nieuwe gedichten). De Lelystadse Poetry Slam Cup gaat naar de beste van de zes. Uiteraard zijn er gezellige muzikale intermezzo’s’.

‘Publiek is van harte welkom en klappen en juichen mag. Het is de bedoeling om deze wedstrijd elk jaar te organiseren in een andere wijk en in een kroeg-achtige sfeer, waar Poetry Slam thuishoort’.

De optredende dichters zijn: Igna Geveke, Derya Uzun, Erik Kramer, Anna Bos, Malou Kamstra, Cherona Langius, Mark Broekmans, Lucia Fer, Pelle de Roos, Marjolein Huisman Pronk, Freek van Laar en Martijn Nijdeken. De jury bestaat uit Marian van Gog, Peter van Beurden, Marcel van Kersbergen en Thomas Gerla. De organisatie is in handen van Joshua Buijnink en Juul Baars. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Mensen maken de Buurt’ Lelystad.

Nieuws

Meest gelezen

menu