Themabijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’

Sporters met gedragsproblematiek. Eigen foto

Hoe voelen kinderen en jongeren met ADHD of autisme zich welkom in de sport? En hoe gaan ze op een passende manier om met gedragsproblematiek binnen een team? Deze en andere kwesties over kinderen en jongeren met gedragsproblematiek worden besproken tijdens de gratis themabijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’ op donderdag 10 november in Sportcomplex De Rietlanden in Lelystad.

Deze bijeenkomst is voor trainers, (gym)docenten, ouders, vrijwilligers, sportprofessionals en andere geïnteresseerden.

In Lelystad zijn meer dan vijf speciaal onderwijsscholen waarop onder andere kinderen en jongeren zitten met gedragsproblematiek. Vanuit deze doelgroep komen regelmatig geluiden dat zij zich niet welkom voelen in de sport. ‘In aangepast sportaanbod voelen ze zich te ‘normaal’ en in het reguliere aanbod voelen ze zich vaak als te veel of hebben ze het idee dat ze niet begrepen worden’, aldus Mike Bontekoning, docent op een speciaal onderwijsschool. Doordat gedragsproblematiek zo’n groot onderdeel is van onze samenleving kan het goed zijn voor ouders, trainers, vrijwilligers en sportprofessionals om zich te verdiepen in de omgang met gedragsproblematiek (in de sport).

Aanmelden

‘Sporters met gedragsproblematiek’ is in het kader van de week van de aangepaste sport in Flevoland en wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Sportservice Flevoland. De gratis bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt een uur.

Aanmelden kan tot en met zondag 23 oktober via: https://tinyurl.com/mwrv45a5 .

Nieuws

menu