The Eagles Legacy, met gitarist Bas van de Weijer uit Lelystad, mag verder vliegen in The Tribute – Battle of the Bands

The Eagles Legacy. Foto: Putman

The Eagles Legacy mag verder vliegen in de nieuwe muziekcompetitie The Tribute – Battle of the Bands op SBS6, waarin tributebands het tegen elkaar opnemen. De Eagles-tributeband, met in de gelederen gitarist/zanger Bas van de Weijer (55) uit Lelystad, oogstte zaterdag in zijn tweede optreden lof voor zijn vertolking van het nummer ‘New Kid in Town’.

‘Supergoeie licks’, vond jurylid Spike (gitarist van Di-rect) van het gitaarspel. Hij vond dat de samenzang en het samenspel - een kritiekpuntje in het eerste optreden - deze keer duidelijk beter waren. ‘Ik kon horen dat jullie de afgelopen week niet stil hebben gezeten. Ongelooflijk knap dat jullie als part-time muzikanten met z’n vieren zo staan te zingen. En een drummer die het draagt. Ik vind dat echt een applaus waard’.

Ook jurylid Cesar Zuiderwijk (drummer van Golden Earring) genoot van het optreden. ‘Knap, knap, knap!’ Zuiderwijk vond dat de drummer ‘solid’ speelde. Wel hoopt hij dat de band volgende keer een up-tempo nummer van The Eagles gaat doen.

Van jurylid Angela Groothuizen mag The Eagles Legacy nog even verder vliegen. ‘Het laatste akkoord met die samenzang was echt hartstikke goed. Daarvoor zat een klein dipje, maar dat geeft niet’. Net als Cesar verwacht Angela bij het volgende optreden ‘een beetje meer pit’.

De band kan met een 7,5 van Cesar, een 8 van Angela, een 8 van Spike en een 7,8 van het publiek met een gerust verder in deze muziekcompetitie.

Het Lelystadse bandlid Bas van de Weijer is veel met de muziek The Eagles bezig, vertelt hij in het programma. ‘We proberen als band iedere keer dat stukje extra authenticiteit eraan te geven. Eigenlijk wil ik dat de mensen hun ogen dicht doen en The Eagles horen, en dat is meer dan een kopie. Dat gaat heel ver, want ik gun mezelf geen vrijheden. In die zin dat ik, naar eer en geweten, precies naspeel wat op de plaat staat maar daar wel het gevoel in leg wat erbij hoort. Althans, dat probeer ik’.

Een groot verschil met de echte Eagles, is dat The Eagles Legacy een soort ‘brotherhood’ zijn. Leadzanger/gitarist Gerben Viser (56) legt uit: ‘De echte Eagles hadden altijd bonje met elkaar. Daar hebben wij geen last van, want wij zijn een soort van grote ‘hug club’.

De volgende aflevering is op zaterdag 29 januari om 20.00 uur te zien op SBS6.

Nieuws

Meest gelezen

menu