Surfschool Paradiso start laatste seizoen. Na 27 jaar komt er een einde aan een begrip in Lelystad

Surfschool Paradiso is een begrip in Lelystad. Foto: Olof Pauw

Surfschool Paradiso aan het Bovenwater in Lelystad begint op zaterdag 16 april aan zijn laatste seizoen. Na 18 september staakt Paradiso na 27 jaar zijn watersportactiviteiten. Dit laat eigenaar Olof Pauw weten.

Surfschool Paradiso verandert in 2023 in - kortweg - Paradiso. Het gebouw zal dan uitsluitend verhuurd worden voor familiefeestjes, (kinder)verjaardagen, vergaderingen en workshops.

De voornaamste reden dat Olof Pauw gaat stoppen met de surfschool is dat hij op een leeftijd is gekomen om meer tijd voor zichzelf te willen besteden in de zomer. ‘Ook het tijdrovende onderhoud van de surfschool en de fysieke belasting zijn redenen om het iets rustiger aan te doen. 27 jaar lang ben ik altijd het hele seizoen zeven dagen in de week aanwezig geweest’.

Een begrip in Lelystad

Surfschool Paradiso is een begrip in Lelystad. Vanaf 1994 is de surfschool aan de Uilenweg dé locatie in Lelystad waar volop horeca, water- en landactiviteiten te beleven zijn.

Olof Pauw: ‘In 1994 zijn we begonnen met 30 stallingplaatsen, horeca en surflessen in de zomervakantie. In de loop der jaren is Paradiso behoorlijk gegroeid. In hoogtijdagen hadden we maar liefst naar 130 stallingplaatsen. In 2008 is de skelter-/schaatsbaan erbij gekomen en in 2013 ging de midgetgolfbaan open. Al jaren organiseren we naast de surfcursussen in de zomervakantie ook Funkamp weken. We werken al sinds het begin met scholen die hier komen voor een schoolreisje of introductiedag’.

Strippenkaart nog dit jaar opmaken

Tot 18 september is iedereen nog welkom om van alle watersportfaciliteiten gebruik te maken. Pauw: ‘Heb je nog een strippenkaart dan kun je deze dit jaar dus nog opmaken’.

‘De surfstalling zal ook na het stoppen van de surfschool blijven bestaan’, zegt Pauw. ‘Er wordt gebrainstormd met een ondernemer en de gemeente of we de watersportfaciliteiten en de midgetgolfban kunnen overdragen zodat al deze leuke activiteiten behouden kunnen worden bij het Bovenwater’.

Surfschool Paradiso is vanaf zaterdag 16 april weer geopend vanaf 12.00 uur.

Nieuws

menu