Stichting Lelystad Schoon heeft blik op 1 april: 'Wie levert de meeste blikjes in?'

Per 1 april van dit jaar zijn supermarkten verplicht om blikjes in te nemen en andere ondernemers kunnen zich vrijwillig aanmelden als inleverpunt. Eigen foto

Op zaterdag 18 maart wordt alweer de 21ste Landelijke Opschoondag gehouden. Stichting Lelystad Schoon houdt op deze dag een ludieke actie onder de naam ‘Blik op 1 april’.

In juli vorig jaar is er statiegeld ingevoerd op de kleine plastic flesjes. Per 1 april van dit jaar zijn de blikjes aan de beurt. Supermarkten zijn dan verplicht om blikjes in te nemen en andere ondernemers kunnen zich vrijwillig aanmelden als inleverpunt. De invoering van statiegeld brengt een hoop voordelen met zich mee: hiermee wordt flink bespaard op de afvalkosten, het zorgt voor een toename van herbruikbare grondstoffen en het helpt zwerfafval te voorkomen. Om het effect van de invoering van statiegeld snel te kunnen zien, roept Stichting Lelystad Schoon alle vrijwilligers op om de komende tijd blikjes van de straat en uit de natuur op te ruimen en deze verzamelen.

Op 18 maart staat Lelystad Schoon met haar promotiestand bij Albert Heijn Voorhof. Tot 12.15 uur kunnen die dag blikjes worden opgeruimd en ingeleverd. Van de ingeleverde blikjes wordt door vrijwilligers een leuke afbeelding gemaakt en door middel van een drone worden hier mooie beelden van gemaakt.

De vrijwilliger die op 18 maart de meeste blikjes (in kg) inlevert, ontvangt een cadeaubon van 25 euro die besteed kan worden bij Albert Heijn Voorhof.

De actie start om 11.00 uur op het terrein van de Albert Heijn aan Voorhof 12 en wordt geopend door wethouder Sjaak Kruis. De actie eindigt om 12.30 uur met een bekendmaking van de winnaar en een overhandiging van de cadeaubon.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad en Albert Heijn Voorhof.

Nieuws

Meest gelezen

menu