MG Real Estate bouwt warehouse voor winkelketen JYSK in Lelystad

De start van de bouw. Foto: Fotostudio Wierd

De Europese projectontwikkelaar MG Real Estate start met de bouw van een warehouse van 60.000 vierkante meter in Lelystad. De bouw van het warehouse voor de Deense winkelketen JYSK is een onderdeel van het grote MG Park Lelystad.

Deze eerste ontwikkeling zal dienst doen voor het Deense JYSK, de winkelketen die ‘alles voor het huis’ verkoopt en eigendom is van de familie achter Lars Larsen Group. Net als haar andere projecten zal ook dit magazijn gebouwd worden volgens de strenge BREEAM-normen. Dat is een internationaal keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

Op de locatie ten zuiden van Flevokust, direct aan de containerterminal op bedrijventerrein Flevokust Haven, bouwt MG Real Estate een warehouse voor het Deens JYSK. De eerste symbolische paal werd op 1 juni geplaatst in aanwezigheid van Anton van Vlerken, CCO van MG Real Estate, Jarno Lindeman van JYSK en wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Lelystad. Tegen het einde van dit jaar zal JYSK het warehouse in gebruik nemen. Het is de eerste samenwerking tussen MG Real Estate en JYSK.

JYSK bouwt ook nog een distributiecentrum

Dankzij dit warehouse kan JYSK haar jaarlijkse groei verder opvangen in de Benelux. Deze nieuwe ontwikkeling zal het hoofdkwartier dienen voor het verdelen van hun producten in Nederland en België. Naast het warehouse dat MG zal bouwen, plant JYSK zelf ook nog de bouw van een distributiecentrum waar jaarlijks zo een 8.000 containers via de haven in Lelystad zullen worden verscheept.

‘JYSK groeit elk jaar en ook in de Benelux merken we dat er steeds meer vraag is naar onze producten. Om aan die vraag te kunnen beantwoorden, bouwen we hier aan een nieuw warehouse dat zal instaan voor het verdelen van onze producten naar Nederland en België. Omwille van de goede bereikbaarheid kozen we voor deze locatie’, aldus Troels Larsen, contract manager logistiek en supply chain van JYSK.

De activiteiten van de Deense winkelketen in Lelystad zorgen ook voor een positief effect op de arbeidsmarkt. Voor het warehouse zal het Deense bedrijf op zoek gaan naar zo’n 200 werknemers waarvan ongeveer 75 procent van die vacatures vaste aanstellingen zijn.

[De tekst gaat verder na de foto]

Duurzaam

MG Real Estate bouwt altijd volgens de strengste milieunormen en richt zich daarbij op het BREEAM-certificaat. Dat zal het ook in Lelystad doen. Een hoge BREEAM-score heeft invloed op zowel de waarde, als op het groene imago van een gebouw. Voor het toekennen van punten wordt rekening gehouden met onder andere de gebruikte materialen, gebruik en afvoer van water, het aanwezig zijn van groene energie en de hoeveelheid afval dat wordt geproduceerd.

‘MG Park Lelystad zal een 100 procent groene locatie worden en is de ideale plek voor havengerelateerde bedrijven voor zowel de import als de export van goederen van en naar grote (zee)havens. Daarnaast biedt de nabijgelegen terminal flexibiliteit en snelheid. Dankzij de aanwezigheid van warmtepompen zetten we maximaal in op groene energie. Daarnaast zal de locatie ook tal van elektrische laadpunten krijgen voor auto’s en fietsers en zetten we in op maximaal groen. Op die manier zorgen we ervoor dat de ondergrond waterdoorlatend is. Het overtollige regenwater wordt opgevangen in grote waterreservoirs zodat rioleringen niet verzadigd raken’, zegt Anton van Vlerken, CCO MG Real Estate.

Logistieke hotspot

‘Dit is een prachtige logistieke ontwikkeling van MG Real Estate. Een internationale ontwikkelaar die als eerste gaat bouwen op Flevokust Haven! Het is de eerste paal van vele andere eerste palen van bedrijven die zich gaan vestigen op deze logistiek hotspot Flevokust Haven’, aldus de Lelystadse wethouder Adam Elzakalai.

MG Park Lelystad ligt ten zuiden van Flevokust, een multimodale binnenhaven met overslagkades en industrieterrein. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar grote (zee)havens. Via de weg is Park Lelystad bereikbaar via de A6.

Nieuws

menu