Soroptimistclub Flevoland houdt veiling voor kinderen met albinisme in Kenia

Met de opbrengst van de veiling ondersteunt Soroptimistclub Flevoland de Likoni School of Blind en kan er zonnebrandcrème, lippenbalsem en beschermende hoofdbedekking worden aangeschaft.

Met de opbrengst van de veiling ondersteunt Soroptimistclub Flevoland de Likoni School of Blind en kan er zonnebrandcrème, lippenbalsem en beschermende hoofdbedekking worden aangeschaft.

Soroptimistclub Flevoland houdt op donderdag 30 maart in het Lelystadse Theater Posa een veiling voor Albinism Care, dat zich inzet voor kinderen met ‘albinisme’ in Mombasa, Kenia. Kinderen met albinisme hebben te weinig bescherming tegen de zon waardoor ze brandwonden oplopen en huidkanker.

Soroptimisten zijn vrouwen uit Dronten, Lelystad en Zeewolde die zich inzetten voor de positie van meisjes en vrouwen. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom op de veilingavond. Er is muziek door pianist Jan Kreuter en een inleiding door Lelystedeling Hermien Roddenhof over albinisme in Kenia.

Veilingmeester Henny Bekhuis veilt allerlei kunst en kitsch, leuke en mooie producten en ook diensten. Er zijn onder meer diverse kunstwerken beschikbaar gesteld door lokale kunstenaars.

Met de opbrengst van de veiling ondersteunt Soroptimistclub Flevoland de Likoni School of Blind en kan er zonnebrandcrème, lippenbalsem en beschermende hoofdbedekking worden aangeschaft. Ook schooluniformen en schoenen worden uitgedeeld zodat deze kinderen naar school kunnen gaan. Hermien Roddenhof zet zich met hart en ziel in voor de albinisme gemeenschap in Mombasa. Samen met een groep hulpverleners gaat zij regelmatig naar Kenia om actief naar deze kinderen met albinisme op zoek te gaan en de kinderen en gezinnen te helpen. Zij vertelt deze avond over haar werk en ervaringen.

Kaarten voor de veilingavond kosten 10 euro voor het goede doel. Koffie en thee is gratis. De kaartjes kunnen worden besteld per mail: liezeke.bianchi@gmail.com.