Snorfietser aangehouden na wilde achtervolging in Lelystad

De snorfietser gaf zich pas na een lange achtervolging gewonnen. Foto: Wijkagent Jurion Veenstra

Een snorfietser die woensdag een stopteken van de politie negeerde, is aangehouden na een wilde achtervolging door Lelystad. Hierbij bracht hij meerdere mensen in gevaar.

Agenten wilden de snorfietser staande houden toen hij in het centrum van Lelystad voor hen overstak. Zij reden achter de jongen aan en gaven een stopteken. De jongen negeerde dit, zelfs nadat via de dakspeaker van de politieauto werd geroepen dat hij moest stoppen.

In plaats daarvan ging de jongen ervandoor. Er volgde een wilde achtervolging met sirene en zwaailichten aan. Rijdend van het centrum naar de Boswijk beging de snorfietser diverse verkeersovertredingen. Hij reed roekeloos door het verkeer en bracht verschillende mensen in gevaar.

In de Boswijk namen wijkagent Jurion Veenstra en zijn collega de achtervolging over. Ook zij probeerden de jongen tegen te houden met een stopbord en optische en geluidssignalen. ‘Op de Kamp 32 schatte de jongen zijn kansen in en besloot om zich over te geven’, aldus de wijkagent. ‘Hij stopte en ging naast de snorfiets staan’.

De verdachte is aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Veenstra: ‘In het proces-verbaal worden alle overtredingen meegenomen, ook onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs’.

In de achtervolging reed de wijkagent de carterpan van de politieauto lek. ‘Gelukkig is de boef gevangen. Deze kan rekenen op een beste boete’.

Nieuws

menu