Schoolpleinen kleurden oranje voor de tiende editie van de Koningsspelen

De gezamenlijke start van de Koningsspelen op het schoolplein van De Horizon en De Driemaster in Lelystad.

De gezamenlijke start van de Koningsspelen op het schoolplein van De Horizon en De Driemaster in Lelystad. Foto: FlevoPost

Schoolpleinen kleurden vrijdagmorgen oranje voor de tiende editie van de Koningsspelen. Het thema van deze jubileumeditie stond in het teken van fit worden. Zo startten de kinderen van De Horizon en De Driemaster in Lelystad de dag met een gezamenlijke dans.

Wat in 2013 begon als een eenmalig, sportief feest ter ere van de kroning, is met de tiende editie uitgegroeid tot een landelijke traditie. De Koningsspelen zorgen voor bewustwording van het belang van bewegen en gezond ontbijten.

‘De Koningspelen zorgen ook voor verbindingen in de maatschappij’, zegt Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: ‘Tijdens de Koningsspelen zien we waardevolle, duurzame samenwerkingen tussen scholen, sportorganisaties en gemeenten ontstaan. Dat vind ik mooi. Ik ben dan ook dankbaar dat tienduizenden leerkrachten, vrijwilligers, sportaanbieders, gemeenten en partners zich vol enthousiasme inzetten om voor de kinderen een geweldige sportieve dag te realiseren’.

Aan de Koningsspelen doen dit jaar wederom meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Saba. Ook doen er Nederlandse scholen in het buitenland mee aan de Koningsspelen.