Rotary Lelystad Batavia biedt speeltuin Schateiland helpende hand

Speeltuin Schateiland in Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd

De serviceclub Rotary Lelystad Batavia schiet Schateiland te hulp. De speeltuin aan de Voorstraat kampt met een gebrek aan vrijwilligers en een gebrek aan bestuursleden.

Handjevol vrijwilligers

Schateiland draait momenteel op een handjevol vrijwilligers en zoekt nog tenminste een stuk of tien personen, man of vrouw van tenminste 18 jaar, die een of twee middagen per week deze taak op zich willen nemen en daarmee de druk op die paar vrijwilligers willen verlichten.

Als er geen vrijwilligers bijkomen, ziet Stichting Schateiland Waterwijk zich zelfs gedwongen twee dagen in de week dicht te gaan.

Bestuursleden gezocht

Rotary Lelystad Batavia heeft het op zich genomen bestuursleden te zoeken, om zo de continuïteit van de in haar ogen waardevolle voorziening voor kinderen te waarborgen. Daarmee moet ook de subsidie voor de speeltuin voor nu en in de toekomst worden veiliggesteld.

De serviceclub heeft besloten belangeloos als adviseur en bemiddelaar te willen optreden ten behoud van de maatschappelijke positie van de Stichting Schateiland Waterwijk. Daarom is zij op zoek naar maximaal vijf enthousiaste buurtbewoners en geïnteresseerden om in het bestuur plaats te nemen.

Nieuws

menu