Rik Meerema wint met haas in tulpenveld fotowedstrijd Flevomeer Bibliotheek Lelystad

De winnaars van de fotowedstrijd.

De winnaars van de fotowedstrijd. Foto: Fotostudio Wierd

Rik Meerema is met zijn foto van een haas in een tulpenveld de winnaar van de fotowedstrijd 2023, georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Het Flevo-landschap.

In navolging op de fotowedstrijd van 2022 (thema vrijheid) en 2018 (herfst in Natuurpark Lelystad) organiseerde de bliotheek opnieuw een fotowedstrijd. Ditmaal was het thema ‘Leve de Lente’. Rik Meerema wint een wagenexcursie voor maximaal 16 personen in het Natuurpark Lelystad door Het Flevo-landschap. De tweede prijs ging naar de bloesemfoto van Jolanda van Hemert en Derk-Jan te Pas werd derde met zijn foto van een vos. Jolanda en Derk-Jan ontvingen een waardebon van Ringfoto Doornbos.

Maar liefst 70 inzendingen

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad wilde met de fotowedstrijd in het thema ‘Leve de Lente’ mensen motiveren om eens met een andere bril te kijken naar het prachtigs wat onze stad te bieden heeft. En dat hebben de inzenders massaal gedaan. De jury kreeg maar liefst 70 inzendingen ter beoordeling met de lente in Flevoland in beeld. Of het nu plant, dier of mens is, het mocht allemaal. Deze werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit fotograaf Mischa Massink, medewerker Rolf Hendriks van Het Flevo-landschap en fotograaf Jasper Pluijm. Zij kozen een top-10. Middels een expositie in de bibliotheek en online via de Facebookpagina @bibliotheeklelystad werden ruim 800 stemmen uitgebracht.

De prijswinnaars

De haas in het tulpenveld werd door het publiek verkozen tot mooiste foto. Winnaar Rik Meerema uit Marknesse kon helaas niet zelf zijn prijs in ontvangst nemen, maar had een collega afgevaardigd. De jury deelde het juryrapport van de top-3, wat erg werd gewaardeerd door de winnaars. ‘We hebben met een fotowedstrijd een breed publiek getrokken’, vertelt bibliotheekmedewerker Grietje, die de fotowedstrijd organiseerde. ‘Natuurlijk kwamen er veel inzendingen uit Flevoland, maar ook uit Huizen, Steenwijkerwold en zelfs een inzending uit België. Daarnaast deed echt jong en oud mee, wat heel leuk was om te zien’.