Raven Hengelsport is failliet verklaard

Raven Hengelsport. Foto: Raven Hengelsport

Raven Hengelsport, met onder andere een vestiging in Lelystad, is donderdag failliet verklaard.

Wat ooit begon als een dierenwinkel aan huis in de jaren ‘70, groeide uit tot een toonaangevende leverancier van hengelsportartikelen. Met vier grote winkels en een webwinkel met duizenden artikelen was Raven Hengelsport een van de grootste spelers binnen de hengelsportbranche met megastores in Lelystad, Almelo, Steenwijk en Rijen.

Op 4 januari is door de rechtbank Midden Nederland aan de vennootschappen die tot de groep van Raven Hengelsport behoren surseance van betaling verleend. De hengelsportketen verkeerde in financiële problemen en sloot vorige voorlopig de (digitale) deuren. Er volgden gesprekken met enkele overnamekandidaten, maar uiteindelijk werd de zaak niet overgenomen, waardoor een faillissement onvermijdelijk is. Volgens de bewindvoerder zouden de financiële problemen bij het bedrijf vooral zijn veroorzaakt door de forse kosten van de import vanuit Azië.

Het faillissement zat er dus aan te komen en de deuren zijn nu dus definitief dicht. Wel gaat de curator onderzoeken of een doorstart na dit faillissement mogelijk is.

Nieuws

Meest gelezen

menu