Proef met vaste veerdienst naar Marker Wadden start vandaag

Uitkijktoren op het hoofdeiland van de Marker Wadden. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De proef met een vaste veerdienst naar natuurgebied Marker Wadden in het Markermeer is vandaag gestart. Natuurmonumenten heeft hiervoor een overeenkomst met het nautisch bedrijf Blue Amigo. Het proefvaren duurt tot eind juni. De boot vaart op de meeste dagen meerdere keren per dag heen en weer.

‘Een mijlpaal in het jonge leven van de Marker Wadden’, aldus Philip Makkink, gebiedsmanager Flevoland van Natuurmonumenten. ‘De wens voor een vaste veerdienst lag er al bij de aanleg van Marker Wadden maar dat realiseer je niet van de één op andere dag’.

Volgende stap

‘Tot nu toe is het gelukt om samen met enkele rederijen op diverse dagen in de week een oversteek naar Marker Wadden te regelen. Nu zetten we de volgende stap; proefvaren voor een vaste veerdienst’, aldus Makkink. Naast een oversteek met de veerdienst kunnen mensen ook nog steeds terecht bij de diverse charteraanbieders.

Er kunnen voorlopig maximaal 85 mensen per keer aan boord, ook mensen met een beperking. Vanaf eind juni gaat de boot elke dag varen, meerdere keren per dag. De veerdienst vaart voor een periode van een paar jaar. Na positieve ervaringen gaat de veerboot permanent varen en zal een nieuwe, meer duurzame boot worden aangeschaft voor de overtocht naar Marker Wadden.

Afvaarten en tickets

De veerdienst vaart van 13 mei tot eind juni vanaf Lelystad naar Marker Wadden meerdere dagen per week. Afvaarten zijn om 9.30 uur, 10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur.

Blue Amigo is een ervaren partij in personenvervoer over water. Zij exploiteren onder andere de Waterbus Rotterdam – Drechtsteden en meerdere veerdiensten in het land.

Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten .

Nieuws

menu