Politie in Lelystad heeft het in het weekeinde druk met drankrijders

Blaastest politie. Stockfoto: Piet Bosma

De politie heeft in het afgelopen weekeinde meerdere bestuurders in Lelystad betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder, een 45-jarige Lelystedeling, bleek ruim 3,4 keer teveel alcohol op te hebben.

Zaterdag werd op de Gordiaandreef een 40-jarige Lelystedeling betrapt die een alcoholwaarde van 300 blies (waar 220 wordt getolereerd).

Zaterdag rond 17.35 uur vond er op de Oostranddreef een aanrijding plaats tussen twee auto’s waarbij één van de partijen gedronken bleek te hebben. De 27-jarige bestuurder uit Lelystad blies een alcoholwaarde van 325.

Op zondag werd op De Meent een 36-jarige Lelystedeling betrapt met alcoholwaarde van 315.

Diezelfde dag werd een slingerende auto aangetroffen op de A6. De 22-jarige bestuurder uit Amsterdam blies een alcoholwaarde van 155 (terwijl het voor hem, als beginnend bestuurder, niet boven de 88 uit had mogen komen).

Zondagavond rond 23.30 uur een slingerende auto op de Voorstraat gespot, bestuurd door een 45-jarige Lelystedeling. Deze man weigerde in eerste instantie alle medewerking maar blies uiteindelijk een alcoholwaarde van 755 (!), wat ruim 3,4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid is.

Alle bestuurders kregen een rijverbod en kunnen een boete tegemoet zien. Van de drankrijder die was betrokken bij de aanrijding op de Oostranddreef en van die op de Voorstraat zijn ook de rijbewijzen ingevorderd.

Nieuws

menu