Poëziefestival Sunsation met Yentl van Stokkum, Ronald Giphart en Ingmar Heytze

Sunsation biedt bezoekers een unieke combinatie van poëzie, land-art en de betoverende sfeer van de vroege ochtend.

Sunsation biedt bezoekers een unieke combinatie van poëzie, land-art en de betoverende sfeer van de vroege ochtend. Foto: Fotostudio Wierd

Op 23 en 24 juni wordt de zomerzonnewende gevierd tijdens het betoverende Festival Sunsation in het Observatorium Robert Morris bij Lelystad, met een veelzijdig programma vol poëzie en muziek. Hoogtepunten in het programma zijn Yentl van Stokkum, Ronald Giphart en Ingmar Heytze.

Yentl van Stokkum is dichter, toneelschrijver en performer. In 2021 verscheen haar poëziedebuut Ik zeg Emily. Yentl maakt deel uit van de redactie van literair tijdschrift De Revisor en het populaire Instagram-account @poëzieiseendaad. Ronald Giphart is schrijver en diskjockey. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou en Phileine zegt sorry. Ingmar Heytze is dichter, schrijver en muzikant en was stadsdichter van Utrecht.

[De tekst gaat verder na de foto]

Speciale aandacht voor jongeren

Naast een divers programma van dichters en muzikanten, is er deze editie speciale aandacht voor jongeren. De Flevolandse organisaties Bascul en Spraakwaterval leveren een belangrijke bijdrage aan het programma, met electronische muziek en poëzie van jong talent.

Ruimte voor lokaal talent

Festival Sunsation is een festival van iedereen. Op vrijdagavond 23 juni wordt traditiegetrouw het Open-Dicht Podium georganiseerd. Een podium voor iedereen die poëzie of verhalen schrijft en wil voordragen. Iedere deelnemer krijgt een aantal minuten podiumtijd. Aanmelden kan eenvoudig door het zenden van een email naar openpodium@festivalsunsation.nl. Vermeld hierbij kort informatie over jezelf, je gedichten en wat je verder kwijt wil.

Net als in voorgaande jaren is het ook dit jaar mogelijk om op het festivalterrein te overnachten. Deze accommodatie is kosteloos en reserveren is niet nodig.

Het festival gaat van start op vrijdag 23 juni om 19.30 uur en duurt tot zaterdag 24 juni om 9.00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.festivalsunsation.com

Laagdrempelig poëziefestival

Sunsation is een waardevolle culturele traditie. Wat ooit begon als een bescheiden poëziefestival is in de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een veelzijdig evenement, dat voor iedereen toegankelijk is. Het festivalterrein bevindt zich in en rondom het beroemde landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris. Sunsation biedt bezoekers een unieke combinatie van poëzie, land-art en de betoverende sfeer van de vroege ochtend op het ‘nieuwe land’ van Flevoland. Gedurende de jaren hebben vele gerenommeerde dichters opgetreden tijdens het festival, waaronder Johnny van Doorn, Remco Campert, Jan Wolkers, Lieke Marsman, Tsead Bruinja, Simon Vinkenoog, Gerrit Komrij en Marieke Lucas Rijneveld.