Plannen voor nieuwe kerk en circa 40 appartementen in het Karveel

Impressie van het multifunctioneel kerkgebouw, circa 40 appartementen en een halfverdiepte parkeergarage. Foto: ReadyforLiving

Voor de locatie van het huidige kerkgebouw Het Anker aan het Karveel 33-01 in Lelystad worden plannen ontwikkeld om te komen tot een nieuw multifunctioneel kerkgebouw, circa 40 appartementen en een halfverdiepte parkeergarage.

Dit zijn kerkgemeenschap Het Anker en Ontwikkel Combinatie Karveel (ReadyforLiving en Klompenburg Bouw) overeengekomen. De gemeente Lelystad is over de plannen geïnformeerd. 

Het huidige kerkgebouw, dat al bijna 50 jaar bestaat, is aan vervanging toe. Door deze ontwikkeling, onder andere het realiseren van een nieuw multifunctioneel kerkgebouw, blijft het kerkgebouw op een beeldbepalende locatie aan de Houtribdreef.

Meervoudig ruimtegebruik

De ruime kavel van het huidige kerkgebouw werd alleen gedurende diensten gebruikt als parkeerterrein. In de nieuwe plannen wordt de kavel beter benut. Naast de kerk komt er een getrapt appartementengebouw van maximaal 7 woonlagen met appartementen van circa 95 m2. Een halfverdiepte parkeergarage zorgt voor een hoge kwaliteit: groen in zicht en auto’s zoveel mogelijk uit beeld. De fraaie architectuur van het plan is straks een mooi visitekaartje voor het Karveel. De ontwikkeling wordt uitgevoerd door Ontwikkel Combinatie Karveel, een samenwerking van ReadyforLiving en Klompenburg Bouw. 

Impuls voor bestaande buurt

De nieuwbouw is een impuls voor de buurt die inmiddels bijna 50 jaar oud is. Daarmee wordt de bestaande stad versterkt. Appartementen kunnen de doorstroming binnen de buurt bevorderen.

Nieuws

menu