Skatepark tour Own the Spot doet Zilverpark in Lelystad aan

Own the Spot in 2019 in Lelystad. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De Skatepark tour Own the Spot 2022 doet vrijdag 15 juli om 17.00 uur het Zilverpark in Lelystad aan. Het is het derde event in de reeks van zes, waarbij de tour voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers langs de zes Flevolandse skateparken gaat.

De kick-off was vrijdag 17 juni in Zeewolde, de tweede sessie was op 3 juli in Swifterbant. In de maanden juli, augustus en september zijn er nog vier events in de andere Flevolandse gemeentes. De finale is op zondag 11 september in Almere.

De organisatie is blij dat er ‘zoals vanouds’ weer zes events op de agenda staan, één in iedere Flevolandse gemeente.

Anders dan de voorgaande edities, heeft de organisatie van Own the Spot Lelystad besloten om net zoals Own the Spot Zeewolde ook een event op vrijdagavond te houden. Own the Spot Emmeloord vindt net als het event op Urk plaats op een zaterdagmiddag. Hiermee probeert iedere gemeente zijn of haar doelgroep(en) het best te bedienen.

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de deelnemers hun beste tricks laten zien op verschillende obstakels in het park. Het wedstrijdelement is in vrijwel elke gemeente hetzelfde voor skateboarders, steppers, inlineskaters en BMX’ers.

De skateparktour is voor zowel beginnende als ervaren deelnemers. Voor iedereen zijn er mooie prijzen te winnen: van kleine gadgets tot bijvoorbeeld kleding en gear van bekende skatemerken. De twee events waar de deelnemers het hoogste aantal punten haalt vormen samen met de finale in Almere de totaalscore van de Own the Spot Skateparktour 2022.

Deelname aan de skatepark tour is gratis. Vooraf online inschrijven is verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Nieuws

menu