Oud-topvrouw Lelystad Airport, Hanne Buis, vertrekt om 'verschil in inzicht' als operationeel directeur Schiphol

Hanne Buis bekleedde bij de Royal Schiphol Group verschillende functies, onder andere als algemeen directeur bij Lelystad Airport. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Operationeel directeur van Schiphol Hanne Buis, voormalig topvrouw van Lelystad Airport, legt haar bestuursfunctie bij de luchthaven per 1 februari neer. Er zou met de raad van commissarissen een ‘verschil van inzicht over de operationele aansturing van de luchthaven’ zijn dat niet te overbruggen is, aldus een statement van Schiphol. Daarom wordt haar arbeidsovereenkomst beëindigd.

Buis laat in een reactie weten het te betreuren dat de luchthaven en zij ‘op basis van dit verschil uit elkaar gaan’. Dat geldt ook voor Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group. ‘Het is spijtig dat dit verschil van inzicht is ontstaan’. Waar dit verschil in inzicht precies betrekking op heeft, is niet bekend.

Buis heeft achttien jaar voor de Royal Schiphol Group gewerkt. In die tijd bekleedde zij verschillende functies, zoals topvrouw van Lelystad Airport. Totdat er een nieuwe operationeel directeur is gevonden, nemen topman Ruud Sondag en financieel directeur Robert Carsouw de functie waar.

Nieuws

Meest gelezen

menu