Ook Adam Elzakalai (VVD) stopt als wethouder in Lelystad

Wethouder Adam Elzakalai. Foto: Fotostudio Wierd

Na Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) stopt ook Adam Elzakalai (VVD) als wethouder in Lelystad. Hij wordt op 29 juni voorgedragen als nieuwe wethouder in Amstelveen.

Tot de voorgenomen benoeming in Amstelveen blijft hij in functie als wethouder van Lelystad.

Elzakalai nam in februari 2021 het stokje over van Janneke Sparreboom, die enige tijd daarvoor was gestopt. Elzakalai kreeg daarbij vrijstelling van de verplichting dat wethouders wonen in de gemeente waar ze werken. Het was een publiek geheim dat hij wegens privéomstandigheden ook niet naar Lelystad wilde verhuizen. Wat dat betreft komt de nieuwe kans in Amstelveen als geroepen, want daar woont hij.

In de afgelopen periode heeft Adam Elzakalai zich met onder meer de portefeuilles Wonen, Economie en Financiën, sterk gemaakt voor de verdere ontwikkeling van het Stadshart en stationsgebied, de woningbouw in Warande en in de bestaande stad. En is een nieuwe Woonvisie tot stand gekomen en een Economisch perspectief. ‘Ik ben blij dat ik heb mogen bijdragen aan de groeiambitie en toekomst van Lelystad’, aldus de wethouder.

Elzakalai over zijn tijd in Lelystad: ‘Ik vond het een eer wethouder te zijn in deze mooie stad. Ik heb er deze anderhalf jaar met veel plezier gewerkt en veel Lelystedelingen leren kennen. Lelystad is een unieke stad die de komende jaren voor veel mooie uitdagingen staat. Ik wens het nieuwe college en de raad veel succes in de komende periode’.

Collega-wethouder Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) maakte vorige week woensdag bekend dat hij geen tweede termijn krijgt als wethouder.

Nieuws

menu