Nieuwe controle op bootwrakken in Gelderse Diep op komst

Omwonenden aan het Gelderse Diep klagen regelmatig over het rommelige aanzicht dat veel bootjes bieden. Foto: Egbert Voerman

Burgemeester Mieke Baltus heeft de gemeenteraad van Lelystad beloofd binnenkort een nieuwe controleactie op bootwrakken te houden in het Gelderse Diep. Het CDA vroeg dinsdag wanneer dit weer zou gebeuren.

De laatste controle dateert uit 2019. Toen zijn er boten die als ‘wrak’ werden aangemerkt bestickerd. Eigenaren van de boten kregen een bepaalde termijn ze weg te halen, daarna werden de boten door de gemeente weggehaald. In coronatijd is de controle echter stil komen te liggen.

[De tekst gaat verder na de foto]

Rommelig aanzicht

Omwonenden aan het Gelderse Diep klagen echter regelmatig over het rommelige aanzicht dat veel bootjes bieden. Daarnaast zorgen ze voor overlast, omdat zwervers en andere ze gebruiken om te slapen of te verblijven. De zaak is onlangs extra actueel geworden, omdat in mei een aantal jongens een lijk van een man in één van de bootjes vonden. Dat was voor het CDA mede aanleiding de vraag te stellen.

Waarschuwing

Baltus gaf de gemeenteraad nog wel een waarschuwing, want de controle vergt wel de nodige inzet van het ambtelijk apparaat. Bovendien is het jaarprogramma voor de handhavers juist vastgesteld. ‘Als dit daar buiten valt, kan het zijn dat ik bij u terugkom voor extra budget’.

Nieuws

menu