Nieuw street art evenement in centrum Lelystad

Kunstenaars krijgt de kans hun talenten te laten zien op het gebouw. Foto: Fotostudio Wierd

Een jaar na het succesvolle street art project in Lelystad is Writer’s Block terug voor nog veel meer kunst op straat. Tot en met zondag 16 oktober nestelen verscheidene internationale en lokale kunstenaars zich in het centrum van Lelystad om de binnenstad nog verder te verfraaien.

Dit is niet de eerste keer dat Lelystad een street art makeover krijgt, in 2020 kwamen al eerder twee kunstenaars met Lelystadse roots muurschilderingen maken (kunstenaars Sidney Waerts en FAKE) en in 2021 organiseerde Writer’s Block in samenwerking met de gemeente street art op wel tien verschillende locaties door de stad heen.

De Trommel

Deze keer vindt het kunstevenement plaats op één specifieke locatie: het grote houten gebouw aan de rand van Agorahof, dat ook wel bekend staat als De Trommel. Verschillende gerenommeerde kunstenaars uit het binnen- en buitenland komen naar Lelystad om het gebouw van top tot teen te transformeren. Ook een aantal lokale kunstenaars krijgt de kans hun talenten te laten zien op het gebouw. De gehele week is publiek welkom om het proces te bekijken en te genieten van de grote kunstwerken.

Gratis rondleidingen

Zaterdag 15 oktober worden gratis rondleidingen gegeven langs de verschillende muurschilderingen waarbij men meer informatie te horen krijgt over de verhalen achter de kunstwerken. Aanmelden voor een rondleiding kan via de social media kanalen en website van Writer’s Block.

Nieuws

Meest gelezen

menu