Na 9 jaar nieuw leven voor landelijk luchtscoutingkamp bij de Ascanen in Lelystad

Scouting.

Scouting. Foto: Pixabay

Bij scoutinggroep Ascanen in Lelystad vindt in het Hemelvaartsweekend het Landelijk Luchtscouts Weekend plaats. Een weekend dat compleet in het teken staat van luchtscouting. Jongeren van 11 tot en met 15 jaar ervaren tijdens dit weekend alle facetten van luchtscouting.

De laatste editie van dit landelijk weekend was in 2013. Tijdens het kamp kunnen de jongeren andere luchtscoutinggroepen ontmoeten. Maar wat minstens zo belangrijk is, dat er een luchtbrug geslagen kan worden tussen de groepen en dat de luchtvaart onder de jeugd wordt promoot.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei zijn er uitdagende activiteiten, zoals workshops, demonstraties en een bezoek aan Aviodrome. En de luchtscouts gaan de strijd met elkaar aan tijdens het ATC-spel, waarbij de scouts deelnemen in zelfgebouwde vliegtuigjes. Vervolgens leggen ze een parcours af op een mega groot dambord, waar ze aangestuurd worden met portofoons door andere luchtscouts.

llw.luchtverkenners.nl

Luchtscouts

Scoutinggroepen met luchtscouts zijn uniek in Nederland. Van de circa 1300 scoutinggroepen in Nederland zijn er 14 groepen waarbij de activiteiten te maken hebben met luchtvaart. Luchtscouts bezoeken bijvoorbeeld luchtshows of vliegvelden en leren alles over vliegen. Ook bouwen ze modelvliegtuigjes waarmee ze de wereld van de luchtvaart ontdekken.