Mountainbike kinderroute Zuigerplasbos Lelystad geopend

De opening. Foto: Fotostudio Wierd

Wethouder Luc Baaten van Lelystad heeft zaterdag 23 april de mountainbike kinderroute in het Zuigerplasbos in Lelystad geopend.

Vanaf nu kan iedereen er mountainbiken vanaf twee startpunten, de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef en vanaf de Bosweg. De opening van de route was gelijk de start van het toeristisch seizoen in Lelystad.

Nieuwe route aantrekkelijker en veiliger

De nieuwe kinderroute, onderdeel van de bestaande mountainbike route, is aangelegd met geld van de gemeente en is speciaal geschikt gemaakt voor kinderen. Er zijn aanpassingen gedaan aan de tracks, de route is gedeeltelijk verhard en er zijn nieuwe routebordjes. De route is tien kilometer lang en volgt dezelfde route als de lange route van 32 kilometer, maar beperkt zich tot het Zuigerplasbos. Op dit deel van de route hebben kinderen voortaan “voorrang”.

Speciaal voor jonge gezinnen

Bij de uitvoering van het project waren meerdere partijen betrokken: Stichting MTB Lelystad, Staatsbosbeheer, Tracks & Trails en de gemeente Lelystad. Wethouder Luc Baaten: ‘Samen met de andere partijen hebben we ervoor gezorgd dat Lelystad een nieuwe vrijetijdsbesteding rijker is. De nieuwe kinderroute zorgt voor een grotere aantrekkingskracht van sportieve dagrecreanten en dan met name jonge gezinnen.’

Opening toeristisch seizoen

De opening van de kinderroute valt tegelijk met de start van het toeristisch seizoen. De komende maanden gaat de gemeente campagne voeren om Lelystad als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming bekender te maken voor toeristen en inwoners kennis te laten maken met ‘Het geheim van Lelystad’. Zo komen er nieuwe fiets-, en wandelroutes en er komt een nieuw magazine special voor toeristen.

Nieuws

menu