Marker Wadden voor het eerst in de winter te bezoeken

Marker Wadden. Foto: Bob Luijks

Natuurgebied Marker Wadden is voor het eerst in de winter te bezoeken. De veerdienst tussen Lelystad en het haveneiland vaart de hele winter door op maandag en vrijdag.

Bezoekers kunnen op het haveneiland in alle rust genieten van het indrukwekkende, nieuwe natuurgebied in het Markermeer. Tijdens extra lange wandelexcursies lopen ze onder andere over paden en stranden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Men leert dus unieke kanten van de archipel kennen in een prachtig jaargetijde.

Winterexcursies

De winter op Marker Wadden is bijzonder. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en ondanks de kou verblijven er veel vogels. De winterexcursies worden georganiseerd op maandag en vrijdag, dat zijn de dagen dat de veerdienst naar het eiland vaart. Vooraf krijgt de deelnemer een kop koffie, thee of warme chocomel, daarna wordt er 2,5 uur stevig gewandeld en na afloop wordt een kop erwtensoep (tomatensoep voor de vegetariërs) voorgezet.

Natuurbingo voor kinderen

Kinderen kunnen tijdens de schoolvakantie op pad met de boswachter, een spannende natuurbingo spelen en genieten van een kom lekkere, warme soep na afloop. De excursies voor kinderen duren 1,5 uur en de wandeling is ook voor ouders de moeite waard, want de boswachter heeft onderweg genoeg te vertellen. Lukt het om de hele bingokaart vol te krijgen? Dan ligt er een leuk prijsje op je te wachten bij terugkomst in het eilandpaviljoen.

Geen excursie, maar wel naar Marker Wadden? Dat kan natuurlijk ook. De veerdienst vaart op maandag en vrijdag, de hele winter door. Zowel de unieke winterexcursies als de reguliere veerdiensttickets boek je via de website van Natuurmonumenten .

Nieuws

Meest gelezen

menu