Man (58) uit Lelystad vrijgesproken van verdenking van ontucht

Rechtbank. Foto: Mediahuis Noord

De rechtbank heeft een 58-jarige man uit Lelystad vrijgesproken van ontucht. De man runt samen met zijn vrouw een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking en werd door één van hen ervan beschuldigd haar onzedelijk betast te hebben.

Beschuldiging

Dat zou zijn gebeurd tussen oktober 2017 en december 2018, toen zij met regelmaat in het logeerhuis verbleef. Het meisje heeft een lichte verstandelijke beperking en was toen 14 jaar oud. Zij verklaarde tegenover de politie op verschillende momenten en plekken te zijn betast door hem aan haar borsten, liezen en billen, steeds als de man met haar alleen was.

Het meisje staat er om bekend wel vaker dingen te verzinnen. Voor de rechtbank en een deskundige was dat niet direct reden te twijfelen aan haar verhaal, omdat zij daar wel heel consequent in was. Er was echter geen ondersteunend bewijs.

Steun voor ontkenning

Dat was er wel voor de ontkenning van de man. Zijn vrouw verklaarde met grote stelligheid bij e rechter-commissaris dat sommige dingen die het meisje beweerde niet gebeurd konden zijn, omdat zij of anderen in het logeerhuis dat dan gemerkt zouden moeten hebben.

Daar komt bij dat het meisje in de zomer van 2018 tegen haar broer en ouders wel aangaf verdrietig te zijn en bang te zijn voor de verdachte, maar dat zij het toen niet over het vermeende onzedelijke gedrag heeft gehad. Het was voor de familie ook geen reden het meisje niet meer naar de zorgboerderij te brengen.

De officier van justitie eiste in de rechtszitting twee weken voor de uitspraak nog een celstraf van 18 maanden tegen de man, maar de rechtbank besloot tot vrijspraak.

Nieuws