Luuk Wissema neemt na ruim 30 jaar afscheid van zijn 'kindje' Lucky Wheels

Luuk Wissema tijdens zijn laatste clinic Lucky Wheels op basisschool De Tjalk in Lelystad. Foto: Sportservice Flevoland

Onder luid applaus van zijn vrienden, familie, samenwerkingspartners en de leerlingen van basisschool De Tjalk in Lelystad gaf Luuk Wissema vrijdag zijn laatste clinic Lucky Wheels in samenwerking met Sportservice Flevoland. Na ruim 30 jaar stopt het project waar Luuk vele mensen in Flevolandse gemeenten mee heeft geïnspireerd.

‘Ik vertel mijn levensverhaal allereerst aan de leerlingen in de klas en geef daarna een uur rolstoelles in de gymzaal. Door eerst in de klas mijn verhaal te vertellen, krijgt de praktijkles meer feeling’. Luuk gaat de komende weken bedenken wat hij verder wil gaan doen.

Luuk noemt Lucky Wheels ook wel zijn ‘kindje’. ‘Ik doe dit project al zo lang dat het voelt alsof ik afscheid moet nemen van mijn eigen kind. Ik heb het jaren met plezier gedaan en het gaf mij zoveel energie. Ik merk nu dat het mij veel meer energie kost dan dat het eerder deed’.

[De tekst gaat verder na de foto]

Klas op Wielen

Lucky Wheels startte ruim 30 jaar geleden in samenwerking met Sportservice Flevoland als een project genaamd ‘Klas op Wielen’. Het doel van dit project was het verstrekken van informatie over het leven en sporten met een beperking. ‘De laatste jaren is het project gegroeid en heeft het meer inhoud gekregen. Ik heb door middel van een sponsoring 13 rolstoelen ontvangen en kon daardoor ook praktijklessen gaan geven”, aldus Luuk Wissema. Inmiddels heeft Luuk met zijn project al meer dan 200.000 leerlingen bereikt.

Luuk kijkt met een glimlach terug op ruim 30 jaar Lucky Wheels: ‘Het mooiste vind ik als je bedankt wordt en het idee hebt gekregen dat je ertoe doet. Een glimlach van een kind of het ontvangen een luid applaus zijn de momenten die mij bijblijven’. Daarentegen heeft Luuk ook treurige reacties ontvangen. “Ik stel me kwetsbaar op door het vertellen van mijn verhaal. Hierdoor krijg ik ook kwetsbare reacties en verhalen van kinderen terug. Dat is ook het mooie van het project. Het opent gesprekken over het leven’.

Hart in Aktie

‘Twee hoogtepunten in deze periode schieten mij ook direct binnen. Het programma ‘Hart in Aktie’ met Wendy van Dijk en de huldiging met Aron Winter en Jörgen Raymann. Tijdens het programma Hart in Aktie kreeg ik een aangepaste auto omdat mijn auto stuk was. Hierdoor kon ik mijn project weer voortzetten. Tijdens de Flevolandse Sportverkiezingen werd ik gehuldigd door Aron Winter en Jörgen Raymann om mijn sportprestatie’.

Na afloop van de clinic ontving Luuk Wissema een prachtig fotoboek met herinneringen van zijn project. Hij bedankte zijn familie en vrienden voor het mede mogelijk maken van ruim 30 jaar Lucky Wheels en vertelde nog vele dromen te willen vervullen.

Nieuws

Meest gelezen

menu