Luisterlijn Lelystad zoekt dringend vrijwilligers

Annemieke van Delft. Foto: Elizabeth Wattimena

Het aantal gesprekken dat vrijwilligers bij de Luisterlijn voeren blijft onverminderd hoog. In 2021 werden er 354.352 oproepen beantwoord. Dat zijn er iets minder dan het jaar ervoor. Volgens de organisatie, die het hele jaar door, 24 uur per dag bereikbaar is, komt dit voornamelijk door zwaardere en langere gesprekken. Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. De Luisterlijn zoekt dan ook dringend nieuwe vrijwilligers om te voorzien in een grote maatschappelijke vraag.

De behoefte aan een luisterend oor is de afgelopen jaren flink toegenomen. Door de wereldwijde coronapandemie raakten veel mensen sociaal steeds geïsoleerder. Wanneer contact met familie, vrienden of in de supermarkt, op straat niet altijd mogelijk is, biedt de Luisterlijn uitkomst.

Zonder oordeel luisteren

Annemieke van Delft, trainer Lelystad: ‘Dag en nacht zitten getrainde vrijwilligers klaar om zonder oordeel te luisteren naar mensen in kwetsbare situaties. Mensen die op moeilijke momenten in hun leven ondersteuning nodig hebben in de vorm van een goed gesprek. Voor hen zijn we er. Maar om met onze vrijwilligers uit Almere, Zeewolde, Lelystad en omstreken aan die maatschappelijke vraag te kunnen blijven voldoen zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.’

Regelmatig houdt de Luisterlijn speciale informatiebijeenkomsten in Lelystad voor nieuwe vrijwilligers uit Flevoland. Belangstellenden zijn welkom om langs te komen en te ontdekken wat ze kunnen betekenen voor een ander. Mensen krijgen uitleg over de luistertraining en komen alles te weten over het werk bij de Luisterlijn. Aanmelden kan via lelystad@deluisterlijn.nl.

Dag en nacht bereikbaar

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon (088 0767 000), chat of mail. Door te luisteren helpen bijna 1.500 getrainde vrijwilligers zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. De Luisterlijn bestaat al meer dan zestig jaar en wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie staat op de website van de Luisterlijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu