Lia van Vliet krijgt Stadscompliment bij afscheid van Cliëntenraad Sociaal Domein

Lia van Vliet ontvangt voor haar jarenlange inzet voor de Cliëntenraad Sociaal Domein uit handen van burgemeester Mieke Baltus het Stadscompliment.

Lia van Vliet ontvangt voor haar jarenlange inzet voor de Cliëntenraad Sociaal Domein uit handen van burgemeester Mieke Baltus het Stadscompliment. Foto: Fotostudio Wierd

Lia van Vliet-Fontijn kreeg vrijdag, tijdens haar afscheid als secretaris van de Cliëntenraad Sociaal Domein, door burgemeester Mieke Baltus het Stadscompliment uitgereikt. De burgemeester prees Van Vliet voor haar jarenlange enthousiaste inzet voor de Lelystadse samenleving en dan met name binnen het sociaal domein.

Lia van Vliet was 15 jaar secretaris van de Cliëntenraad Sociaal Domein en daarnaast werkzaam voor de wijkraad van Lelystad Haven. Ze zet zich nog steeds actief in voor het Georganiseerd Overleg Lelystad (GOL) voor mensen met een beperking en daarnaast organiseert ze lotgenotenbijeenkomsten voor mensen met Multiple Sclerose. Burgemeester Mieke Baltus: ‘Lia haar hart ligt echt bij het sociaal domein. Ze heeft altijd oog voor kwetsbare mensen in de samenleving en ze vindt dan ook dat iedereen mee moet kunnen doen’.

Stadscompliment

Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding en een blijk van waardering voor personen en organisaties die zich inzetten voor de Lelystadse gemeenschap. Het kan als blijk van waardering in opmerkelijke gevallen worden toegekend aan personen en organisaties voor vrijwillige inzet ten behoeve van (individuele leden van de) Lelystadse samenleving of voor een opmerkelijke prestatie.