Lelystadse vluchtelingen winnen vriendschappelijk zaalvoetbaltoernooi

Groepsfoto zaalvoetbaltoernooi. Eigen foto

Bewoners en begeleiders van vluchtelingenopvang Lelystad SGL en vluchtelingenopvang Almere Alnovum troffen elkaar zondag voor een sportieve ontmoeting in Sportcentrum De Koploper. Zij speelden met vier teams vriendschappelijk zaalvoetbal met als doel: ontmoeting, beweging, ontspanning en natuurlijk het in de wacht slepen van de beker.

Vluchtelingenopvang Almere heeft de Oekraïners in het oude SGL-schoolgebouw uitgedaagd, waarna de vluchtelingenopvang Lelystad het toernooi organiseerde. ‘Wij juichen sportieve activiteiten zoals deze enorm toe en organiseren ze graag. Het is hartstikke leuk als bewoners uit de opvang in beweging komen en aangeven dat zij samen willen sporten. Zo is er inmiddels een mooi programma aan activiteiten waar de vluchtelingen aan deel kunnen nemen. Ook motiveren wij hen aan te laten sluiten bij sportverenigingen en culturele aanbieders, zoals de Kubus. Wij zijn intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en kunnen voor de kinderen (en voor volwassenen via het Volwassenenfonds) zorgen voor die aansluiting. Het is goed dat men onderdeel wordt van een sportclub en dans-, schilders- muziek- of andere cultuurlessen kan volgen. Dat bevordert de integratie. De vluchtelingen leren Nederlandse kinderen en volwassenen en hun gebruiken kennen, horen wat er nog meer in de stad te doen is, zodat zij ook aan kunnen haken. Dat vinden wij belangrijk’, aldus Manon Geerlings. Zij coördineert de activiteiten in de Vluchtelingenopvang SGL.

Na een spetterende middag met lekker zaalvoetbal, betrokken supporters en veel lol, wisten de Lelystadse vluchtelingen de beker binnen te halen. Deze krijgt een mooi plekje in de vluchtelingenopvang SGL.

Nieuws

Meest gelezen

menu