Lelystadse Huiskamerfestival komt terug. Kubus geeft veel nieuw lokaal talent een podium

Optreden van de Boeierband tijdens het Huiskamerfestival Lelystad in 2019. Foto: Erna Koelman

Rinkelende glazen in de vitrinekast, trillende ramen en ritmisch gestamp van voeten op de laminaatvloer. Tijdens het Huiskamerfestival treden lokale artiesten op in Lelystadse woonkamers.

Tv’s worden aan de kant geschoven, tapijten worden opgerold en hop: de huiskamers van Lelystad zijn omgetoverd tot een intieme setting voor een concert of theatervoorstelling. Kunst- en Cultuurcentrum De Kubus houdt op zondag 27 november de derde editie van het Huiskamerfestival in Lelystad.

‘Er is dit jaar heel veel nieuw talent en bovendien ook in veel verschillende stijlen’, zegt Aino Merits, intendant Amateurkunst van Kubus. ‘Sfeervolle country, zwoele latin, maar ook een stevige rock. En er is een verhalenverteller!’ Aino is blij dat het festival weer terug is in de Lelystadse huiskamers. Er doen 14 huizen mee door de hele stad, van centrum tot buitengebied.

Cultuur verbindt

Door de coronaregels ging het festival de afgelopen twee jaar niet door. ‘Het huiskamerfestival is een leuke manier om Lelystads talent te ontdekken. We hebben zoveel verschillende talentvolle artiesten en muziekstijlen in deze stad. Wist je bijvoorbeeld dat er een barok-ensemble is? En een meidenband?’

Het Huiskamerfestival zorgt daarnaast voor saamhorigheid en verbinding binnen Lelystad. Aino: ‘Cultuur verbindt, of dat nou theater of muziek is. Door het festival bij mensen thuis te brengen leren inwoners ook elkaar kennen, op een leuke en ongedwongen manier. Ik denk dat we die gezelligheid goed kunnen gebruiken tijdens deze donkere dagen van het jaar.’

Het Huiskamerfestival is op zondag 27 november tussen 14.00 en 17.00 uur. Bezoekers kunnen van tevoren een route uitstippelen tussen drie optredens naar keuze. De toegang is op basis van beschikbaarheid, vol is vol. Het festival is gratis.

Bekijk het programma op www.huiskamerfestivallelystad.nl

Nieuws

menu