Lelystad doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

De gemeente Lelystad is op zoek naar inwoners die thuis maatregelen hebben genomen om energie te besparen. Foto: Pixabay

Vanwege de hoge energieprijzen proberen veel mensen om energie te besparen. Maar wat werkt het best voor welk soort huis? Om inwoners te helpen inspiratie op te doen, doet de gemeente Lelystad mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route.

Ervaringen delen

De Nationale Duurzame Huizen Route is een landelijke website waarop huiseigenaren ervaringen kunnen delen over duurzaam wonen. Via de website kunnen mensen zoeken naar een duurzaam huis in de buurt en meer lezen over hoe het huis energiezuiniger is gemaakt. Het is ook mogelijk om vragen te stellen aan de eigenaar. Op zaterdag 29 oktober en zaterdag 5 november is er een open dag. Dan kunnen mensen in heel Nederland op bezoek bij duurzame huizen in de buurt en in gesprek gaan met de eigenaar.

Oproep aan eigenaren van duurzame huizen

De gemeente Lelystad is op zoek naar inwoners die thuis maatregelen hebben genomen om energie te besparen. Bijvoorbeeld met dakisolatie, radiatorfolie of een warmtepomp. De gemeente roept die inwoners op om hun huis aan te melden als voorbeeldhuis. Dat kan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden . Alle ervaringen zijn welkom, dus ook de kleine maatregelen!

Nieuws

menu