Lelystad beleven op de step

Iedereen kan steppen: van jong tot oud. Het is gewoon een kwestie van opstappen en proberen. Foto: Steppin Lelystad

Fietsen, wandelen of met de auto naar de natuurgebieden in Lelystad. Het kan allemaal. Liselot Gerritzen van Steppin Lelystad hoopt juist dat meer mensen met de step de natuur in Lelystad gaan ontdekken. ‘Op de step beleef je de natuur heel intens,’ zegt ze.

‘Ik vind het fijne van steppen dat er zo veel te zien is; het water, het bos of juist de verre velden. De gemeentebossen zijn hier bijvoorbeeld allemaal aan elkaar verbonden. Stap op de step in het Gelderse Hout en step over goed verharde paden door naar het Oostrandbos, Paardenbos, Oostvaardersbos en tot slot het Bergbos. Een mooie ronde,’ legt Liselot uit.

Liselot richtte in 2019 Steppin Lelystad op om mensen kennis te laten maken met de step. Dat doet zij op verschillende manieren: door het verhuren van steps, door wekelijkse trainingen en door het organiseren van evenementen. ‘In Lelystad zijn er zoveel mooie gebieden! Ik woon hier ruim 20 jaar en ik ben echt van de stad gaan houden. Het is hier fijn wonen, met de vele ruimte en het prachtige groen.’ De missie van Liselot is dan ook: iedereen Lelystad laten beleven op de step.

Een andere mooie plek om heen te gaan volgens Liselot, is de IJsselmeerdijk. ‘Step vanaf het gezellige Houtribhoekstrand, de haven vol bootjes zo door over de IJsselmeerdijk.’ Een extra tip van Liselot: ‘Ga op een mooie en wolkeloze avond op pad, en neem nog even een adembenemende zonsondergang mee.’

Iedereen kan steppen

Iedereen kan steppen: van jong tot oud. Het is gewoon een kwestie van opstappen en proberen. Een speciale training of outfit is niet nodig. ‘Steppen vraagt fysiek niet veel van je lichaam. Het is een makkelijke beweging en je zult merken dat je conditie en kracht al snel vooruitgaan’, zegt Liselot. ‘Al steppend is er veel te zien. Voel de wind in je haar en de zon op je gezicht. Ga van A naar B en stop onderweg bij uitkijkpunten, bezienswaardigheden of juist bij een restaurant voor een hapje en een drankje. Zie jij jezelf al gaan?’ besluit ze.

Vind meer over Steppin Lelystad op www.steppinlelystad.nl

Nieuws

menu