LelyStart krijgt 3.000 euro van Prins Bernard Cultuurfonds Flevoland

Optreden van Suzan & Freek tijdens LelyStart in 2019.. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Stichting Cultuur voor Lelystad ontvangt 3000 euro van het Prins Bernard Cultuurfonds Flevoland voor de organisatie van LelyStart. Dit gratis toegankelijke festival vindt in het weekend van 9, 10 en 11 september plaats op De Meent.

LelyStart markeert de start van het culturele seizoen in Lelystad, door een uitdagend, aantrekkelijk en inspirerend programma te bieden met daarin aandacht voor een breed palet van kunst en cultuur.

Stichting Cultuur voor Lelystad zorgt voor een multidisciplinair festival dat bestaat uit muziek, podiumkunsten, amateurkunst, beeldende kunst, film en letteren. Het festivalterrein wordt een sfeervolle plek met muziek, eten en drinken waar Lelystedelingen elkaar kunnen ontmoeten.

De stichting wil met het gratis festival een bijdrage leveren aan het culturele aanbod in Lelystad. Daarnaast zoekt zij uitdrukkelijk de samenwerking met partners in het culturele netwerk, andere culturele instellingen, jongeren, ouderenorganisaties, vrijwilligers, lokale horeca en winkeliers.

LelyStart is één van de 13 cultuurprojecten in Flevoland die in het tweede kwartaal van 2022 een bijdrage krijgen. In totaal deelt het Cultuurfonds 45.000 euro uit.

Lees ook: LelyStart wordt dit jaar grootser dan ooit

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Nieuws

menu