LelyBarz: de nieuwe Calisthenics- en bootcampplek in het Woldpark

Ligging van LelyBarz in het Woldpark, ter hoogte van Wold 15 (02 – 20). Afbeelding: J. Snijders

Lelystad is binnenkort een Calisthenics- en bootcamp-plek rijker. Enkele inwoners hebben het initiatief opgepakt voor LelyBarz Woldpark, ter hoogte van Wold 15. Zij worden daarin gesteund door de gemeente, het Sportbedrijf en Stichting Lelystad Vitaal.

‘Buiten sporten is gezond, maar joggen is op den duur best eentonig. LelyBarz Woldpark biedt een mooie en uitdagende variatie om fitter te worden in de buitenlucht’, aldus mede-initiatiefnemer Olaz Wilke.

Wat is Calisthenics?

Calisthenics richt zich op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. Wilke: ‘Er wordt geen gebruik gemaakt van fitnessapparatuur. In plaats daarvan sport je met je eigen lichaam en gewicht. Calisthenics en bootcamp zijn daarom ook geschikt voor de ongeoefende beginner’.

Aanleg start volgende week

LelyBarz wordt gebouwd door KSP Kunstgras uit Lelystad. De aanleg start 15 juni duurt ongeveer een maand. In de zomervakantie kan er dus al gesport worden bij LelyBarz.

Op zaterdagmiddag 25 juni en zaterdagmiddag 2 juli zijn de initiatiefnemers aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur in het Woldpark voor de promotie van LelyBarz Woldpark. Ook zal er die middagen door Graham Power Sports een bootcamp-sessie aangeboden worden in het park.

Officiële opening

De officiële opening is gepland op woensdag 21 september ‘s avonds, tijdens de Nationale Sportweek. Rondom de opening - en de periode daarna - worden er activiteiten aangeboden voor inwoners van Lelystad.

Wilke: ‘Mijn mede-initiatiefnemers en ik zijn erg blij dat een sportief idee vanuit inwoners actief ondersteund wordt vanuit onze gemeente en dat zo’n idee binnen een jaar tijd ook werkelijkheid is. De Motiemarkt heeft daarbij de laatste zet gegeven om dit mogelijk te maken’.

LelyBarz Woldpark is er voor alle inwoners van Lelystad. Meerdere lokale sportaanbieders in Lelystad hebben interesse getoond voor work-outs op de locatie van LelyBarz. Daarnaast kunnen inwoners zelf het initiatief nemen om (samen) te gaan sporten, bijvoorbeeld via een buurthuis. LelyBarz Woldpark is het best met de fiets te bereiken.

Bezoek voor meer informatie de Facebookpagina van LelyBarz . Daar kan men berichten achterlaten of vragen stellen die door de initiatiefnemers worden beantwoord

Nieuws

menu