Tweede FlevoPost Terrassentest van deze zomer: Lekkere borrelhapjes bij Brownies & Downies

Brownies & Downies. Foto: Fotostudio Wierd

In het stadshart van Lelystad ligt Brownies & Downies. Met een terras en sfeervolle muziek trekken ze veel mensen die willen lunchen, dineren, of gewoon gezellig komen borrelen. In dit geval ga ik met collega’s Donna en Sanne op pad voor een verfrissend drankje en een borrel op deze warme dag.

We zoeken een plekje in de schaduw. In de zon is het namelijk niet uit te houden vanwege de hitte. De lucht is strakblauw en het is windstil. Een koud drankje is met dit weer daarom perfect. Sanne neemt een Spa rood met een schijfje citroen, Donna een cola zero en ik ga voor cola met kersensmaak.

Bijzondere combinatie

Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit geborreld bij Brownies & Downies. Ik ben daardoor erg benieuwd naar wat ze hier allemaal hebben. Ik bekijk de lunch,- diner en drankkaart. Helaas ontbreekt net de borrelkaart, terwijl we hier juist komen om te borrelen. Donna vraagt aan de jongen die onze drankjes opneemt wat voor borrelhapjes er zijn en wat hij aanraadt. De frietjes met pulled pork noemt hij als eerste. Een bijzondere combinatie, vinden wij. Toch gaan we het proberen. We bestellen er nog wat extra bitterballen bij. Die vallen bij ons namelijk altijd goed in de smaak.

Een kleine tien minuten later komt de jongen die ons bedient enthousiast aan met een grote schaal en een kleinere schaal met bitterballen. Het ziet er heerlijk uit. Ik kijk er al meteen naar uit om aan te vallen.

Iets heel anders

We genieten van de frietjes met pulled pork. Het lijkt eigenlijk op een kapsalon, maar dan heel anders. En toch het is een bijzonder goede combinatie. De frietjes konden wat knapperiger, maar het is een heerlijke combinatie door de fantastische pulled pork met frisse coleslaw en ingelegde ui en komkommer. Echt iets heel anders dan ik normaal zou bestellen. De bitterballen zijn enorm heet, maar goed gefrituurd. De mosterdsaus maakt de bitterbal nog lekkerder. Smullen.

Tijdens het bestellen twijfelden we of de schaal met friet met pulled pork genoeg kon zijn voor ons drieën, maar dat was het zeker. We zitten zelfs vol, na al deze lekkernijen. Een goede keuze dus.

Even afkoelen

Bij het afrekenen praten we nog even met de eigenaresse van Brownies & Downies. Het blijkt dat ze vandaag eerder dichtgaan vanwege het warme weer. De eigenaresse neemt het hele team ’s middags mee naar het strand om even af te koelen en een gezellige middag te hebben met elkaar. Hoe mooi is dat?

Al met al hebben we heerlijk geborreld. We komen hier zeker nog een keer terug.


Sfeer: 8

Borrel: 9

Bediening: 9


Emma van den Hof

Nieuws

menu